BEHANDLING TIL DYR VIRKER, MEN PÅ HVAD Et lille udpluk kunne være:
- Allergi
- Fordøjelse
- Nytårsangst
- Smerter i led og muskler
- Falsk drægtighed
- Kæbe/Skævt bid
- Fodertest/Fordøjelsestest
- Kennelhoste
- Irriterede/begrænsede luftveje
- Svækket immunforsvar
- Smertelindring
- Adfærdsproblemer
- Livsstilssygdomme
- Rygsmerter/discus
- Hotspots mv.
Ofte Stillede Spørgsmål
HVAD ER ZONETERAPI/KRANIO SAKRAL TERAPI/KINESIOLOGI/TELEPATI?
ZONETERAPI er kort fortalt en terapimetode, hvor man med trykpåvirkninger ét sted på dyrets krop, søger at forbedre funktionen et andet sted. Teorien er, at hele kroppen kan findes afspejlet i delområder af kroppen, som kommunikerer og vekselvirker med helheden. Den mest udbredte form for zoneterapi er zoneterapi på bagpoterne, men der findes også zoner i f.eks. ørerne og på hovedet. Forpoterne bruges gerne ved ømhed på bagpoterne.
Zoneterapi til dyr er meget udbredt og en meget anerkendt terapiform i hele verden, især i europa og er begyndt at vinde indpas i Danmark pga. den blide terapiform og effektiviteten i terapiformen.
KRANIO SAKRAL TERAPI er terapi ved hjælp af blide tryk på knoglerne i kraniet, ansigtet, rygsøjlen og korsbenet.
Det kranio-sakrale system består af:
- Knoglerne i kraniet, rygsøjlen og korsbenet (sacrum)
- Membranerne, der holder hjernen på plads i forhold til kraniets knogler
- Hjernevæsken (cerebrospinalvæsken), som cirkulerer omkring hjernen.
Kranio sakral terapi er baseret på opfattelsen, at der i kroppen findes en rytme kaldet den kranio sakrale puls, hvormed hjernevæsken (cerebrospinalvæsken) pumpes rundt i kroppen omkring hjernen og rygmarven med en hastighed på 6-12 gange i minuttet.
Tanken er, at den kranio-sakrale puls får knoglerne i kraniet og korsbenet og membranerne imellem knoglerne til at lave ganske små bevægelser – ligesom et åndedræt laver bevægelser i kroppen.
Slag, chok, stress og andre påvirkninger, som kroppen udsættes for, kan give spændinger og blokere bevægelserne i det kranio-sakrale system og dermed påvirke den kranio-sakrale puls.
Ved hjælp af meget lette tryk på kraniet på særlige steder på rygsøjlen og på korsbenet fjernes spændinger og blokeringer, så den kranio-sakrale puls igen er optimal.
Kranio sakral terapi er en meget blid terapiform da der anvendes meget lette tryk, der svarer til vægten af et stykke A4-papir.
Kranio-sakral terapi udspringer af behandlingsformen osteopati.
KINESIOLOGI i kinesiologien ses dyret som bestående af kroppen, bevidstheden og tankerne, følelserne og meridian-energien. De forskellige dele påvirker hinanden indbyrdes. Det betyder at et symptom på ét område kan have sin årsag i et andet område. Et dagligdags eksempel er, når man får ondt i maven af nervøsitet.
I den kinesiologiske terapiform, kaldet afbalancering, arbejdes der med energibaner/meridianer. Meridianerne transporterer energi rundt til kroppens muskler og organer. Hvis en meridian blokeres, stoppes energistrømmen på samme måde, som når en dæmning bremser en flod: neden for dæmningen tørrer floden ud af mangel på vand og næring. Når meridianen blokeres, taber de berørte muskler og organer noget af deres funktionsevne, fordi de ikke får tilført den nødvendige energi.
Kinesiologiens udgangspunkt er, at kroppe er indrettet til selv at kunne hele ubalancer og sygdom. Meget af den selv-heling, kroppen udfører, er vi så vant til, at vi ikke registrerer det som noget særligt – for eksempel at et sår holder op med at bløde og heler af sig selv. Disse medfødte kropslige ressourcer styrkes og gøres mere bevidste gennem kinesiologisk terapi. En afbalancering styrker livskraften og øger energien, således at de sunde og livgivende processer fungerer optimalt. Herefter er det lettere at se de muligheder, vi har i hverdagen, og at vælge det, der styrker os.
Kroppens celler har hukommelse, og det gør samtale gennem kroppen mulig. Cellerne har en total hukommelse om, hvad der er sket i livet, og de har lagret styrkende og belastende oplevelser. Ved hjælp af muskeltesten kan man ”tale” med cellerne uden om hjernen og talesproget. Man kan således få at vide, hvilken belastning det er, kroppen ikke selv magter at komme sig over og hvornår belastningen indtraf.
Gennem kinesiologi kan dit dyr testes for, hvilket hundefoder der er bedst for dets fordøjelse samt hvilke godbidder, man skal holde sig langt væk fra at købe til sit dyr. Selv om dyrets fordøjelse virker fin dvs. dyrets afføring, er det ikke ensbetydende med, at fodret er godt for dyret, dvs. at dyret optager fodret optimalt ej heller om fordøjelsessystemet er kommet på overarbejde for at fordøje fodret, og for at der så kan komme fin afføring.
DYRETELEPATI se spørgsmål vedrørende dette længere nede i spørgsmålsrækken.
KAN DYR OVERHOVEDET LIDE AT FÅ TERAPI?
Ja! Rigtig mange dyr elsker at få disse terapiformer, ofte falder dyret i søvn under terapien. Hvis dyret ikke er vant til, at der bliver rørt på poterne og mellem trædepuderne, skal dyret selvfølgelig først lige overvinde denne grænse, og det anbefales, at du selv prøver at vænne dyret til at blive rørt disse steder for at få en mere effektiv behandling ved første møde. Det er også en god ide at vænne dyret til at blive rørt på hovedet og kæben.
HVOR MANGE GANGE SKAL MIT DYR HAVE TERAPI?
Du skal regne med mindst 2-3 behandlinger for at støtte dyrets krops samspil med den terapeutiske påvirkning. Komplekse tilstande kan strække sig længere og kræve op til 4 – 6 behandlinger eller flere. Det afhænger af, om dyret kommer med noget akut eller en kronisk sygdom. Men dyr er meget umiddelbare og derfor meget hurtigt modtagelige for terapiformerne, og derfor er terapiforløbet kortere end hos mennesker.
SAMARBEJDE MED DIN DYRLÆGE?
Jeg rådfører mig altid med dit dyrs dyrlæge alt efter sygdom og selvfølgelig kun med din tilladelse. Ved medicinering er det vigtigt for mig at vide, hvilken medicin der gives, hvorfor og hvor meget, mens ved sygdomme/syptomer såsom kennelhoste eller nytårsangst er det ikke nødvendigt, at jeg kontakter din dyrlæge.
HVORDAN VIRKER TERAPIFORMERNE
Meget kort fortalt så stimuleres vigtige områder på dyrets krop, og på den måde fjernes bl.a. energiblokeringer. Det betyder, at impulser i nervesystemet øges, kredsløbet og immunforsvaret styrkes, og lymfe- og affaldsstoffer drænes væk.
Ved yderligere spørgsmål til de enkelte terapiformer, er du meget velkommen til at kontakte mig.
HVAD KAN TERAPI HJÆLPE PÅ?
Uanset hvilken lidelse, dit dyr har, kan terapi hjælpe. Terapiformerne er også gode, hvis du vil vedligeholde et godt helbred hos dit kæledyr. Terapiformerne bruges til at lindre akutte symptomer eller kroniske lidelser og til at forebygge.
KAN EFFEKTEN AF TERAPI MÅLES?
Der findes ingen videnskabelig dokumentation for, at terapi virker. Men meget erfaring og referencer er indsamlet gennem årene. Og mange personlige beretninger fra dyreejere og terapeuter fortæller om positiv effekt på forskellige symptomer og f.eks. faldende behov for traditionel medicin til hunde med allergi.
MEN der er en årsag til, hvorfor sundhedsvæsnet har anerkendt terapiformerne til mennesker, og endda giver tilskud til dem.
GØR DET ONDT PÅ MIT DYR AT FÅ TERAPI?
Nej, men hvis dyrets krop er i ubalance kan der opstå træthed og uoplagthed.
ER DER EN RISIKO VED AT SUPPLERE MED TERAPI?
De terapiformer jeg udbyder er risikofrie. Jeg vil altid danne mig et samlet billede af dit kæledyr, dets symptomer og dets tilstand og tilpasse en individuel behandling. Den afpasses også efter, om dyret er i traditionel medicinsk behandling eller har behov for det. Det samarbejdes selvfølgelig med dyrlæge ved behov for dette.
MIN HEST/HUND/KAT ER DRÆGTIG MÅ DET FÅ TERAPI?
Nej, jeg vil fraråde at dyret får terapi i drægtighedsperioden. Drægtighedsperioden hos hunde og katte er kort og især i starten skrøbelig, men dit kæledyr kan få zoneterapi et par dage op mod fødslen for at få en bedre fødsel – præcis ligesom hos mennesker. Når dyret har født, kan der gives terapi– også til de nyfødte.
Heste må gerne korrigeres for evt. låsninger 3 måneder efter, de er blevet drægtige.
KAN JEG FÅ TILSKUD TIL TERAPI?
Desværre er det endnu ikke muligt at få tilskud gennem privattegnede forsikringer til behandling af terapi, men der arbejdes på dette.
HVAD ER DYRETELEPATI?
TELEPATI
Har du tit undret dig over:
– Hvorfor står min hest tit i hjørnet af boksen?
– Er min hest/hund/kat tilfreds med det arbejde den har?
– Får mit dyr sine behov opfyldt?
– Hvorfor virker min hest/hund/kat angst?
– Har mit dyr ondt?
– Er der noget dyret har brug for?
– Hvad gør mit dyr glad/ked af det?
– Hvordan har mit dyr det, med de forandringer der er sket?
– Og og og….Ja spørgsmålene kan være mange og er meget individuelle.
Men hvad er det her dyretelepati egentlig?
Dyretelepati foregår sådan, at jeg tager kontakt til dit dyr og stiller de spørgsmål, du måtte have og tager imod de beskeder, dyret selv måtte have på hjerte. Derefter tager du og jeg en snak herom.
Kvantefysikken taler for, at telepati er muligt. Kvantefysikere arbejder med sammenfiltning og har bevist, at 2 sammenfiltrede partikler kan påvirke hinanden øjeblikkeligt uanset afstanden mellem dem. Ifølge parapsykologien kan sammenfiltring også opstå på et biologisk niveau altså mellem mennesker og dyr. Hermed er der evidens for telepati!
Sammenfiltringsfænomenet forklarer hermed, hvordan individet kan påvirke hinanden. Dette begrunder, hvorfor dyreejeren og dyret ofte ligner hinanden samt hvorfor nogle dyr kan overtage ejernes sygdomme eller omvendt!
ER DER NOGET JEG SKAL VÆRE SÆRLIG OPMÆRKSOM PÅ EFTER MIT DYR HAR FÅET TERAPI?
Ja, du skal sørge for at dit dyr får nok væske, og det kan også i op mod 2 dage opleve lettere opkast, diarre og/eller træthed, da terapi renser ud i kroppen, så det er helt normale reaktionsmønstre fra dit dyrs krops side. Du skal altid give dit dyr tid til at ”komme sig” efter terapi så forvent ingen ”mirakler”, når du går ud af herfra, men giv kroppen et par dage til at finde balancen igen – for det er sådan terapi fungerer; hjælper kroppen med at genfinde balance.
HVIS DU ER I TVIVL
Så ring gerne eller send mig en mail
Kontakt
Charlotte Berg
Goldbækparken 74
6000 Kolding
E-mail: kontakt@charlotteberg.dk